Korábbi hírek

2019. október 14. és 19. között ír és spanyol cserediákok látogattak iskolánkba az Erasmus+ program keretében. A spanyol iskola cikkét Baranyi Andrea fordította:

Vallásos Erasmus? Igen, valóban lehetséges.

Jerez Lora Tamayo-i szaléziak cikke a magyarországi látogatásról

https://www.salesianos.edu/Articulos/11716/1/1/-Un-Erasmus-religioso-Pues-s-?s=f
10/21/2019

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

A Jerez Lora Tamayo iskolában dolgozó szaléziak megvalósították azt a törekvést, hogy a hitet összekapcsolják az Erasmus+ programmal. E cél kezdetben lehetetlennek tűnt, különösen ezekben az időkben, amikor szinte bocsánatot kell kérnünk vallásos meggyőződésünk megvallásáért. Bevalljuk, hogy a csoportot vezető fantasztikus tanároknak kevés reményük volt, hogy a projektet jóváhagyják, de csoda történt. Valami szokatlan. Az eredmény pedig minden várakozásunkat felülmúlta, és a szalézi szellemiség minden egyes programban megjelent és mindent átjárt: reggeli imák, Eucharisztia megünneplése, hitünk megosztása a reflexiók pillanataiban, és még sorolhatnánk.
A spanyol csoportot a tanárok részéről RocíoIgnacio és Sandra Galante kísérte, a szalézi atyákat Marco Martínez képviselte. A Manuel Lora Tamayo Oktatási Központ a KA229-es Európai Uniós projektben vett részt, melynek címe: „Értékeink felfedezése és a modern kor kihívásaival való szembenézés”. Ez a projekt „Az Oktatás Nemzetközivé Tétele” (SEPIE) célját is szolgálta, hiszen három európai ország részvételével zajlott.
A három iskola név szerint a következő volt: a koordinátor Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium Budapestről, a dublini Le Chéile Secondary School Írországból és a C.S. Manuel Lora Tamayo Jerez de la Frontera-ból, Spanyolországból.A projekt összesen 17 hónapig tart, 2018. szeptember 1-től 2020. január 31-ig.
Az Erasmus+ diákcsere program folyamán a résztvevők minden egyes látogatás alkalmával közelebb kerültek keresztény gyökereik és értékeik megismeréséhez. Ezáltal megtapasztalhatták és megvitathatták, hogy a keresztény identitás hogyan segít a modern élet kihívásaival való megbirkózásban.
A projektben résztvevő spanyol diákok első kézből szerezhetnek tapasztalatot különböző európai kultúrákról, miközben az angol nyelvet is gyakorolják, mivel ez a résztvevők közötti kommunikáció nyelve.
Angolból fordította Baranyi Andrea

Nyertes KA2 pályázat

Boost your mental and physical skills címmel 2019. májusában pályáztunk egy új diákprojektre a lengyel Liceum Plastyczne im. Józefa Chełmońskiego művészeti iskolával. 2019. augusztusában projektünk pozitív elbírásában részesült, így 2019 végén egy újabb diákcsapattal kezdünk neki ennek a nemzetközi kihívásnak, mely egészen 2020 december végéig tart.

Nyertes KA1 pályázat

2019. májusában a Tempus Közalapítvány közzétette a 2019/20-as pályázati időszak eredményeit. Iskolánk támogatást kapott az Innováció és emberközpontúság a Szent Gellértben c. projektre, mely magában foglalja hagyományaink megőrzését és továbbfejlesztését (pl. Útrahívó), valamint az új szakmai irányok támogatását (Bibliai kultúra, angolos dráma, interdiszciplináris megközelítések).

A projekt keretében iskolánk 9 dolgozója utazik 1 vagy 2 hetes külföldi kurzusokra, Angliába és Olaszországba. A projekt blogjának linkje hamarosan erről az oldalról is elérhető lesz.

 

Kapi továbbképzés

2019. április 3-án KAPI továbbképzést tartottunk iskolánkban, Erasmus+ témában. Érintettük KA1 és KA2 projektjeinket is, mind elméleti, mind gyakorlati szempontból. Tekintsék meg galériánkat:

 

 

Spanyolországi utazás

Beszámoló a diákprojekt 2. Partnertalálkozójáról (Jerez de la Frontera, 2019. február 11-16.)

 

 

 

Írországi utazás

Néhány kép a diákprojekt 1. Projekttalálkozójáról (Dublin, 2019. január 14-19.)

 

 

Néhány kép az előkészítő találkozóról (Budapest, 2018. október 24-26.):

 

 

 

 

Good company in a journey makes the way seem shorter. — Izaak Walton

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s