A közelmúlt hírei

Az Erasmus+ lengyel-magyar diákprojekt első projekttalálkozója Budapesten, 2021. 09. 13-20.

Hosszú időn át vártuk, hogy megszervezhessük az első projekttalálkozót, melynek témája a mentális és fizikális egészség megőrzésének főként elméleti, s kis részben gyakorlati alapjai voltak. A koronavírus járvány miatt 2020-ról halasztanunk kellett a rendezvényt. 2021. szeptember 14-19. között sikerült végül megrendeznünk. Vendégeink 13-án érkeztek és 20-án utaztak haza.

A projekthét során rengeteget tanultunk egymástól, és szakmai előadóinktól is. A korábban csak online ismeretséget túllépve a diákok igazi csapattá formálódtak, s a projektlogó is elkészült.

A műhelymunkák során megtekintettük és megbeszéltük a 2 iskolában készült stresszel kapcsolatos videókat. A mindennapi konfliktusokról, időkezelésről, stresszlevezetésről szóló interaktív pszichológiai foglalkozásokon vettünk részt. Megismertük a mindfulness és a relaxáció alapjait, valamint a sportot és a táncot, mint stresszkezelő eszközöket.

Kiemelt figyelmet szenteltünk a közösségépítő játékoknak, városvetélkedőnek, közös szabadidőnek, libegőzésnek, hajókázásnak, s még egy iskolai szervezésű rock koncerten is részt vettünk.

A kulturális tevékenységek között szerepelt a Várnegyed, a Parlament, a Bazilika, a Szépművészeti Múzeum, a Hősök tere, a Városliget, valamint az Erzsébet-kilátó megtekintése, valamint egy klasszikus zenei koncert is.

A találkozó megalapozta a szakmai és baráti kapcsolatokat, melyek remélhetőleg a lengyelországi utazás alatt kiteljesednek.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s