Aktuális

Az Erasmus+ lengyel-magyar diákprojekt elkészítő találkozója

A Państwowe Liceum Sztuk Plastycznych im. Józefa Chełmońskiego w Nałęczowie művészeti iskola négy pedagógusa látogatott iskolánkba 2020. január 14-16. között.  A látogatás célja egy most kezdődő, „Boost your mental and physical health” című Erasmus+ projekt előkészítése volt. Ahogy a cím is mutatja, a projekt célja az egészségmegőrzés és stresszkezelés a művészet, a mentálhigiéné és a mozgás eszközeivel.

A vendégek között volt az iskola jelenlegi megbízott igazgatója, Anna Krzeszowska, egy angoltanár, Magdalena Sołtys, valamint Andrzej Oboz és Mirosław Iwański, akik művészeti tárgyakat oktatnak az iskolában, például szobrászatot, kosárfonást, famegmunkálást és fényképészetet. Magyar részről a projekt szervezői Baranyi Andrea, Zsombory Edit és Kovács Petra angoltanárok.

A nálunk töltött 3 nap során lehetőség volt a projekt tartalmának részletesebb kidolgozására, a lengyelországi és magyarországi 6 napos projekttalálkozók megtervezésére, a gyakorlati tennivalók megvitatására. A vendégek találkoztak iskolánk vezetőivel, valamint azokkal a diákokkal is, akik a projektben részt vesznek (16 fő 10. évfolyamos tanulóval). A projektmunka mellett alkalom nyílt budapesti városnézésre is: ebben iskolánk diákjai segédkeztek, röviden bemutatva Budapest fő látványosságait.

Az előkészítő sikerrel zárult. Mindannyian nagyon várjuk már az első diáktalálkozót, melyre márciusban kerül sor.

A Szervezők

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s